Republikanernas kampanj krackelerar?

Delstater som McCain-kampanjen måste vinna för att ha en chans glider dem ur händerna, och istället för att fokusera på 2004 års Swing States tvingas republikanerna nu ägna sina resurser åt att inte förlora delstater som skulle varit säkra. McCain/Palin tvingas flytta nedåt på den politiska behovstrappan. ”You don’t have to eat, but you need to breathe” som en kampanjanalytiker uttryckte det.

Rykten florerar nu att Sarah Palin redan börjat tänka på 2012 och positionerar sig på egen hand för att komma levande ur ett McCain-nederlag. Och i media spekuleras om att de republikanska partistrategerna nu bett McCain lägga om de sista dagarnas resande för att hjälpa till i senatsval som står och väger, istället för att ödsla krut på Vita Huset, som redan ses som förlorat.

Jag satt ner med ett gäng College Republicans på Unversity of Boulder häromdagen och resonerade om framtiden för republikanerna. Vilka tar över nu? Fundamentalisterna och den kristna högern, eller mer moderata small-government-krafter? Först kom kampanjens standardsvar – att inget var klart före den 4 november, men till sist fick jag ett svar från hjärtat: ”Actually it’s a good time to be a Young Republican. We will will rise from the ashes and build the future Republican Party”

Gunnar Fröroth