Det öppna samhället och dess fiender i Malmö

I dagarna höll Ohlininstitutet och Lennart Nordfors föreläsning i Malmö om Karl Poppers 100-åriga verk ”Det öppna samhället och dess fiender”. Nordfors berättade hur han upptäckte Popper under uppväxtåren i en tid och ett Uppsala som var tydligt präglat av marxismen. Popper erbjöd starka argument mot marxismens grundantaganden.
Nordfors menade att det inte endast är som ”Marxätare” som Popper är användbar och tillägnade en bit av talet till att applicera Karl Poppers ideér på Vänsterpartiets och Sverigedemokraternas nutida partiprogram. I det spåret fortsatte sedan Per Svensson som menade att svagheterna i Sverigedemokraternas politik finns att finna vid en ideologisk härledning.
Lena Andersson brottades med de spår av poststrukturalism i Poppers ideér som hon paradoxalt tycker sig se.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_title size=”2″]Videoinspelning[/fusion_title]

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Warning: Division by zero in /home/ohlinins/public_html/wp-content/plugins/gallery-video/includes/class-gallery-video-template-loader.php on line 26

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]