Skribenter

Skribenter 2017-06-02T23:28:57+02:00

11270792_10206293689238330_998634694_o

Ahlmark, Per

Författare och kolumnist i Dagens Nyheter. Har varit FPU-ordförande, riksdagsledamot, folkpartiledare, vice statsminister och arbetsmarknadsminister. Har gett ut ett 15-tal böcker: idépolitiska verk, diktsamlingar och essäer. Nära vän till Herbert Tingsten från början av 60-talet.

Andreasson, Martin

Fil.kand. i statsvetenskap. Har varit redaktionschef, riksdagsledamot (fp) och partistyrelseledamot. Utredare på Folkpartiets rikdsdagskansli. Utgivna böcker: Öppenhet och motstånd (1996), Homo i folkhemmet (red. 2000).

Arvedson, Lennart

PhD, har varit verksam som lärare, forskare och konsult inom bl.a. SNS, Tom Peters Group, ConcoursCepro och Service Management Group. Han var ordförande i styrelsen för Bertil Ohlin-institutet 1999-2004.

Bergh, Andreas

Fil dr i nationalekonomi, verksam vid Lunds universitet samt Ratio. Är även ekonomikrönikör för Liberala Nyhetsbyrån och har tidigare varit forskningssekreterare vid Riksförsäkringsverket och ledarskribent i Göteborgs-Posten och Upsala Nya Tidning. Bloggar på berghsbetraktelser.squarespace.com.

Björklund, Sophi

Frilansande journalist och formgivare. Tidigare redaktionssekreterare på Tidningen NU. Har studerat litteraturvetenskap vid Stockholms universitet.

Fröman, Jan

Chefredaktör för Tidningen NU och styrelseledamot i Vänsterpressföreningen.

Hedvall, Barbro

Fil.lic. i historia. Har varit ledarskribent i Expressen och DN samt förbundssekreterare i Fredrika-Bremer-Förbundet (FBF). Är ordförande i FBF:s stipendiestiftelse och aktiv i Årstasällskapet för Fredrika-Bremer-studier.

Holmberg, Håkan

Fil.dr. i historia och chefredaktör i Upsala Nya Tidning. Har varit riksdagsledamot (fp) och författat flera böcker om liberal historia.

Hägg, Ingemund

Professor i företagsekonomi vid Uppsala universitet. Har varit president i World Federation of Liberal and Radical Youth (WFLRY) och ingått i Liberala Internationalens Bureau. Han är ordförande i Bertil Ohlin-institutets vetenskapliga råd och styrelseledamot i Karl Staaffs fond.

Johnson, Anders

Skriftställare. Har varit riksdagsledamot (fp) och chefredaktör i DN. Författare till ett 90-tal böcker, bl.a. om den liberala idétraditionen, t.ex. Kämpande liberalism – Folkpartiet 100 år (2002).

Jonlund, Rasmus

Journalist, för närvarande verksam som landstingsrådssekreterare, tidigare på Tidningen NU.

Jonsson, Uno

Företagsekonom. Kommunala uppdrag för folkpartiet i Landskrona under 25 år. Universitetsstudier bl.a. i historia efter pensioneringen.

Jonung, Christina

Fil. lic. i nationalekonomi, tidigare universitetslektor vid Lunds universitet. Numera bosatt i Bryssel, läser franska, skriver artiklar och tar frilansuppdrag.

Jonung, Lars

Professor i nationalekonomi, forskare vid EU-kommissionen i Bryssel, tidigare vid Handelshögskolan i Stockholm och Lunds universitet.

Kihlberg, Mats

Fil. lic. i statskunskap 1959 i Uppsala med studier om 1880-talets radikalism och första världskrigets aktivistiska rörelse. MK har därefter arbetat med bistånd vid SIDA och framför allt vid SAREC, styrelsen för u-landsforskning 1975-95.

Lindblad, Hans

Har varit ledarskribent i Gefle Dagblad och riksdagsledamot (fp) och ingått i rader av utredningar, främst om försvar. Skrivit bl.a. Jag var för snäll (1994) och Ämbetsmannaväldet (2002).

Lindblad, Linnea

Journalist på Nerikes Allehanda.

Molin, Björn

Docent i statsvetenskap. Har varit riksdagsledamot (fp), handelsminister och landshövding i Hallands län.

Rydell, Birgitta

Fil.kand. Samhällspolitisk chef på Saco-förbundet DIK. Har varit kulturborgarråd i Stockholm.

Stuart, Ulrika

Civilekonom och vice vd för Forum för småföretagsforskning. Var stabschef hos finansminister Anne Wibble.

Ullenhag, Kersti

Professor emerita i ekonomisk historia vid Uppsala Universitet, FD. Hennes forskning avser i första hand företags- och industrihistoria.

Wiklund, Mats

Journalist med speciell inriktning amerikansk och europeisk politik. Redaktör för tidskriften Axess. Har varit chef för Liberala Nyhetsbyrån och medarbetat på Dagens Nyheters ledarredaktion.