Ny praktikant på Ohlininstitutet

10371988_884441301581390_3514059022364163827_n (2)Ohlininstitutet har under våren en ny praktikant vid namn Daniel Källqvist som studerar mänskliga rättigheter i Lund. Han är dessutom väldigt engagerad i politiska frågor. Under våren kommer Daniel att hjälpa till med olika arbetsuppgifter, men framförallt sköta Ohlininstitutets seminarieverksamhet med ett extra fokus på opinionskonferensen om yttrandefrihet i Uppsala som kommer att äga rum i maj.

Senast kom Daniel från en utbytestermin i Venedig, Italien där han läste internationella relationer och filosofi. Något som givit honom ett starkt intryck.

– Utbytesterminen i Venedig gav mig en insikt i behovet att öppna våra sinnen för nya intryck och inte låta oss skrämmas av kulturkrockar. I Venedig mötte jag personer från hela världen med olika bakgrund och i vissa fall kunde mötet mellan människor visa på tydliga skillnader mellan kulturer. Detta löstes väldigt enkelt genom att diskutera och förstå varandras skillnader samt acceptera de kulturella olikheter som speglar vår personlighet. Efter ett tag märktes att de flesta kunde samarbeta och komma överens, vilket i och för sig blir enklare att göra i världens vackraste stad.

Det ska tilläggas att Daniel möjligtvis passade in Italien mycket på grund av sina häftiga gester när han pratar eller hans mycket igenkännande skratt som hörs på långa vägar. Vi hoppas att Daniel ska trivas på Ohlininstitutet och att han använder de kunskaper han får här i framtida studier och arbetsliv. Välkommen!