Seminarium: Vägen till Europa

refugee5

I år beräknas ett stort antal flyktingar bege sig över Medelhavet i sjöodugliga båtar. Men flyktvägen startades långt innan de kom dit.

I skuggan av kriget i Syrien flyr hundratusentals människor från Afrikas horn på grund av förtryck, oroligheter och fattigdom. Resan går ofta via Libyen där det rapporteras om övergrepp och omänskliga förhållanden.

Ohlininstitutet bjuder in till ett seminarium tillsammans med Christa Awuor, projektledare på FN:s flyktingorgan UNHCR, för att prata om resan från Afrikas horn till Europa. UNHCR arbetar med en informationskampanj med flyktingars egna berättelser för att öka medvetenheten i flyktingläger i Somalia och Etiopien om de risker som en flykt till Europa innebär. Något som fler behöver veta.

Tid och plats:
25 februari, Bellmansgatan 10
17:30 Dörrarna öppnar
18:00 Program med efterföljande mingel

Anmälan görs via länken här. Observera att seminariet hålls på engelska.

Varmt välkomna!