Sök till Liberala skrivarakademin 2015/2016

Tycker du om att skriva och är intresserad av journalistik?
Är din samhälls- och människosyn liberal?

I så fall är Liberala skrivarakademin för dig.

Den liberala tankesmedjan Ohlininstitutet, föreningen Liberal Press och idétidskriften
Liberal Debatt inbjuder i samverkan med tidningsföretaget MittMedia, Norran i Skellefteå och Hallands Nyheter till en ny upplaga av den liberala dagspressens spetsutbildning för unga lovande skribenter.

Skrivarakademin består av tre helgkurser, förlagda på olika tidningsredaktioner, samt två veckors heltidspraktik på ledarredaktion under handledning av politisk redaktör.

Liberala skrivarakademin leds av Gabriel Ehrling, redaktör för Liberal Debatt, Anders Rönmark, politisk redaktör på Tidningen Ångermanland, samt Susanne Nyström och Lars Kriss, båda ledarskribenter på Liberala Nyhetsbyrån i Stockholm.

Deltagande går att kombinera med arbete eller studier på heltid men sökande uppmanas notera att det krävs eget arbete mellan träffarna. Målsättningen är att du efter fullgjort program ska vara rustad för ett sommarvikariat på dagstidning.

Kostnad, ansökan och urval
De 5-7 sökande som väljs ut som deltagare i årets upplaga av Liberala skrivarakademin debiteras en symbolisk avgift om 1000 kronor och får därmed deltagande, resor till och från samtliga träffar och uppehälle under dessa. Ett litet bidrag utgår även för att täcka boendekostnad under praktikperioden.

Ansökan sker via e-post till webbformuläret ovan senast 16 september 2015. Första träffen genomförs redan i oktober (samtliga kursdatum erhålls vid ansökan). Ansökan ska innehålla: Personligt brev och meritförteckning (inte mer än en A4-sida vardera) samt två prover på tidigare skrivande (ungefär en A4-sida vardera). Dessa kan med fördel, men inte nödvändigtvis, röra samhällsfrågor och politik och behöver inte vara publicerade. Vill du som skrivprov skicka en längre text så gör ett eget urval motsvarande omfånget ovan.

Kontakt
Frågor kring ansökan och praktiska frågor inför träffarna besvaras av Tove Mellgren, projektledare på Ohlininstitutet, tove.mellgren@ohlininstitutet.se, tel 070-347 99 90. Frågor om kursens innehåll besvaras av Gabriel Ehrling, gabriel.ehrling@liberaldebatt.se