Ehrling om Billströms invandringsutspel i ÖA/TA

I dag skriver Ohlininstitutets generalsekreterare Gabriel Ehrling en kritisk ledartext i Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland om migrationsminister Tobias Billströms utspel om att Sverige bör ta emot minskade ”volymer” asylinvandrare:

Vad gäller asyl är det i stället fråga om den mest grundläggande av rättigheter: Den till det egna livet.

Migrationsminister Tobias Billströms önskan att fler EU-länder ska ta sitt ansvar instämmer de flesta i, men att Sverige ska minska det egna åtagandet är märkligt om målet är att få fler att hjälpas åt.

Sverige är i behov av insatser som motverkar utanförskap, men att minskad invandring skulle vara en del av lösningen är en uppfattning formad av fördomar snarare än fakta.

Läs resten av ledaren på allehanda.se.