Wibbleföreläsningen med Klas Eklund: Grön kapitalism

Välkommen till 2011 års Anne Wibbleföreläsning med Klas Eklund.

Under senare tid har debatten om miljö och klimat intensifierats. Några ekonomer förespråkar lägre tillväxt och kortare arbetstid. Andra hoppas att domedagsprofeterna ska få fel. Klas Eklund kritiserar båda sidor för ytlighet. Jordens biosfär är ett system vars balans hotas av nuvarande tillväxt och produktionsteknik. Men botemedlen är inte att vrida klockan tillbaka utan att se till att marknaderna fungerar bättre och att vi mäter miljöförstöring och produktion på rätt sätt. Starka ekonomiska drivkrafter krävs för att snabba på den tekniska utvecklingen.

Klas Eklund är seniorekonom vid SEB och adjungerad professor i nationalekonomi vid Lunds universitet.

Tid: 19.00 den 22 juni

Plats: Lundquist & Lindquist konferens, Klarabergsvsiadukten 90. Ingång även från Blekholmstorget 30.

Kunde du inte komma? Se en inspelning av mötet här.

Läs skriften här