Egypten – på väg mot demokrati?

Den 11 februari tvingades Egyptens diktator Hosni Mubarak att avgå efter en månads folkliga protester. Demonstranterna hade vunnit och glädjen var stor. Men vilka var det som vann, och kommer det att bli demokrati i Egypten nu? I höst är det val för första gången efter revolutionen. Hur går förberedelserna? Vilka alternativ kommer det egyptiska folket att kunna rösta på? Hur kan Sverige bidra till att utvecklingen fortsätter åt rätt håll?

Ohlininstitutet bjuder tillsammans med SILC in till ett frukostseminarium där vi diskuterar dessa och andra aktuella frågor.

Talare: Wael Nawara som 2003 var med och grundade El Ghad Liberal Democratic Movement, partiet vars ledare Ayman Noor kom tvåa efter Hosni Mubarak i presidentvalet 2005,  det första valet med flera kandidater i Egypten. Wael Nawara är också ordförande i Network of Arab Liberals och deltog själv i protesterna på Tahrirtorget. Hanna Hellquist, statssekreterare åt biståndsminister Gunilla Carlsson och statsvetare med inriktning på islamologi, Lars Leijonborg, tidigare partiledare för Folkpartiet och numera konsult, samt Bonnie Bernström, tidigare riksdagsledamot för Folkpartiet, samt ordförande för Liberala Kvinnor, som nyss återkommit från en resa till Egypten där hon träffat företrädare för olika kvinnoorganisationer. Moderator: Martin Ängeby, generalsekreterare för SILC.

Tid: 8.00-9.00 den 7 juni.

Plats: Locanda café, Mäster Samuelsgatan 60 i Stockholm

Vi bjuder på kaffe och smörgås. Serveringen startar kl 7.45.

Anmälan: kansliet@ohlininstitutet.se senast den 6 juni.

Välkommen!