Sluta särbehandla! Om identitetspolitikens återvändsgränd

“Den misslyckade integrationspolitiken” är ett vanligt uttryck, men ofta missar debatten den kollektivism – identitetspolitiken – som många gånger ligger bakom misslyckade satsningar. Varför ska samhället uppmuntra människor att dela in sig i grupper efter religion och etnicitet? Blir någon verkligen mer integrerad av att tilltalas som “invandrare” eller “muslim” i första hand och som individ först i andra hand?

Ohlininstitutet presenterar en skrift av Sakine Madon, debattör och skribent i Expressen, som diskuterar dess slutsatser med integrationsminister Nyamko Sabuni (Fp)och Mehmet Kaplan, integrationspolitisk talesperson och riksdagsledamot (Mp) . Moderator: Sofia Nerbrand, ordförande i Ohlininstitutet.

Läs skriften av Sakine Madon