Hårdare krav eller mer stöd? Debatt om alliansens flykting- och integrationspolitik

Bättre möjlighet till egen försörjning och snabbare etablering i det svenska samhället är viktiga mål i flykting- och integrationspolitiken. Men går vägen dit genom krav på språktester, sänkta bidrag till den som flyttar till “fel” kommun och hot om indraget medborgarskap för den som missköter sig? Kan förbättrad undervisning i svenska och samhällskunskap, skärpt lagstiftning mot diskriminering och subventionerade instegsjobb göra någon skillnad? Eller är det helt andra reformer, till exempel på arbetsrättens område, som måste till? Välkommen till ett lunchsamtal där vi synar några aktuella förslag. 

Deltagare: Nyamko Sabuni, integrationsminister, Ulf Kristersson, socialborggarråd i Stockholm,  Per Gudmudson, ledarskribent för Svenska Dagbladet och Bengt Westerberg, tidigare folkpartiledare och ordförande för Röda Korset.

Moderator: Ulf Öfverberg, liberal debattör och ordförande Folkpartiet Södermalm/Gamla Stan.

Mötet är ett samarrangemang med Folkpartiet Södermalm/Gamla Stan.

Tid: 11.30 – 13.00 måndagen den 23 mars

Plats: Summit, Tredje Hötorgsskrapan i Stockholm.

Kunde du inte vara med? Se mötet här i stället.