Omslag Vem får vad och varför

Ny bok och webbinarium 6/5: Vem får vad – och varför?

Ofta tänker vi oss marknader som en situation där utbud och efterfrågan möts vid ett överenskommet pris. Men ibland måste parterna passa ihop på flera sätt än att komma överens om ett pris, ibland finns det inga priser alls. Ohlininstitutet ger nu ut en översättning av ekonomipristagaren Alvin E Roths bok Vem får vad – och varför? och bjuder i samarbete med Liberala ekonomklubben in till ett samtal om marknader, matchning och algoritmer.

Boken tar bland annat upp njurbyten, jobbansökningar, läkares AT-tjänstgöring och nätdejting – alla exempel på marknader där det krävs en matchning. Boken är initierad men samtidigt både läsbar och läsvärd för den som är ny i ämnet. Den svenska översättningen innehåller också ett förord författat av Tommy Andersson, professor i nationalekonomi och världsledande forskare inom marknadsdesign som nyligen utkom med boken Algoritmmakaren.

Boken presenteras i ett samtal den 6 maj kl. 12–13 mellan professor Tommy Andersson och Andreas Bergström, styrelseledamot i Liberala Ekonomklubben och vice vd på tankesmedjan Fores. Självklart blir det utrymme för frågor och inlägg från publiken.

Seminariet är ett samarrangemang mellan Ohlininstitutet, som har givit ut boken, och Liberala ekonomklubben (LEK). 
Koppla upp er via länken nedan! Ingen föranmälan krävs. 

Boken kan köpas hos Bokus eller Adlibris.

Om Webbinariet:
Zoommöte den 6 maj klockan 12–13 (klicka på länken för att gå med i mötet).

Meeting ID: 842 8902 0304 Passcode: 620368