Årets nätdebattör för 2020 utsedd!

Ohlininstitutets pris till årets nätdebattör för 2020 är nu utsedd, och priset går till Paulina Brandberg, Senior åklagare på Åklagarmyndigheten och fritidspolitiker för Liberalerna. Priset delas ut årligen till en person (eller en sammanslutning av personer) som förtjänstfullt deltar i samhällsdebatten på internet och bidrar till att denna präglas av saklighet, eftertanke och respekt för oliktänkande.
Motiveringen för Paulina Brandberg lyder:
“Paulina Brandberg har föredömligt visat att det går att vara både åklagare och liberal samhällsdebattör, och hon har på kort tid skapat sig en stark plattform i samhällsdebatten. Särskilt imponerande är hennes förmåga att diskutera kontroversiella juridiska spörsmål på ett sätt som är både lättbegripligt, sakligt och respektfullt.”
Tidigare mottagare av priset är Isak Skogstad och Manne Gerell.
Juryn har bestått av
Andreas Bergh, docent i nationalekonomi och ledamot av Ohlininstitutets styrelse
Katarina Barrling, docent i statsvetenskap
Ola Nordebo, politisk chefredaktör på Västerbottens-kuriren
Amanda Sokolnicki, Politisk redaktör på Dagens Nyheter