Seminarium – EU-kommissionär Cecilia Malmström om hoten mot frihandeln


EU-kommissionär Cecilia Malmström talar om den nya nationalismen i världen och EU, hoten mot frihandeln och vägen framåt.

Är globaliseringen och världens frihandel verkligen hotad, eller är det mest prat om protektionism? Cecilia Malmström lägger ut texten om hoten mot fri handel och konsekvenserna av den nya inåtvändheten i USA, Storbritannien och Östeuropa. Och om vilken roll EU har att spela i framtiden. Samtalet leds av Pernilla Ström.

Cecilia Malmström delar också ut priset på 25 000 kronor till vinnaren av 2017 års uppsatstävling: Malin Källén. I uppsatsen ”Political consequences of free trade: Chinese imports and the shift of political views in the EU” analyserar Malin Källén hur ökad import från Kina till EU-länder påverkar EU-väljares politiska åsikter. Uppsatsen är framlagd på Nationalekonomiska institutionen vid Lunds universitet.

När? Den 8 mars 2018 kl 12 prick. (Kaffe och smörgås serveras från klockan 11.30)

Var? Sibeliussalen, Finlandshuset, Snickarbacken 4 (nära Stureplan) i Stockholm

Pris? Kostnadsfritt

Varmt välkommen!

Sofia Nerbrand

Anmälningslänk -> https://form.jotformeu.com/80384623878367