After work med Susanna Birgersson

Ohlininstitutet, Kristianstads högskola och Kristianstadspress arrangerade tillsammans en after work i Kristianstad den 4 maj. Journalisten Susanna Birgersson talade om Danmark och Sverige.

Den danska politiken följer en annan logik än den svenska. Vad finns det för likheter och skillnader? Vad kan vi lära av Danmark? Hur kan integrationen mellan Skåne och Själland förbättras? I boken “Det som förloras utåt ska vinnas inåt – Danmark från Kierkegaard till Kjærsgaard” tecknar journalisten Susanna Birgersson en lika välbehövligt nyanserad som komplex och spännande bild av landet. Här skildras kampen om Danmark, från tidig demokratisering och ockupationsångest under andra världskriget, till samtid.

Inledning: Håkan Pihl, rektor för Högskolan Kristianstad

Talare: Susanna Birgersson, journalist och författare

Moderator: Sofia Nerbrand, ordförande för tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet