Sök till Liberala skrivarakademin 2016/2017

Skrivarakademin

Tycker du om att skriva och är intresserad av journalistik?
Är din samhälls- och människosyn liberal?
I så fall är Liberala skrivarakademin för dig.

Ohlininstitutet, Liberal Debatt och Liberala Nyhetsbyrån inbjuder i samverkan med MittMedia till en ny upplaga av den liberala dagspressens spetsutbildning för lovande skribenter. Liberala skrivarakademin består av tre helgkurser, förlagda på olika tidningsredaktion, samt två veckors heltidspraktik på ledarredaktion under handledning av politisk redaktör. Programmet leds av Gabriel Ehrling, redaktör för Liberal Debatt och ledarskribent på Dalarnas Tidningar (MittMedia) samt Anders Rönmark, opinionschef MittMedia.

Deltagande i Liberala skrivarakademin går att kombinera med arbete eller studier på heltid men sökande uppmanas notera att det krävs eget arbete mellan träffarna och ansvar för egen planering, samt att varje utbildningstillfälle börjar fredag morgon. Målsättningen är att deltagare efter fullgjort program ska vara rustade för ett sommarvikariat på dagstidning.

Kostnad, ansökan och urval
De fem till sju deltagare som väljs ut faktureras en avgift om 1000 kr och får därefter fritt deltagande, resor till och från samtliga träffar och uppehälle under dessa. Ett bidrag utgår även för att täcka boendekostnad under praktik.

Ansökan sker via webbformulär nedan senast 15 augusti 2016. Första träffen genomförs redan i oktober (samtliga kursdatum erhålls vid ansökan). Ansökan ska innehålla: Personligt brev och meritförteckning (inte mer än en A4-sida vardera) samt två prover på tidigare skrivande (ungefär en A4-sida vardera). Dessa kan med fördel, men inte nödvändigtvis, röra samhällsfrågor och politik men behöver inte vara publicerade. Vill du som skrivprov skicka en längre text så gör ett eget urval motsvarande omfånget ovan.

Kontakt
Frågor kring ansökan besvaras av Gabriel Ehrling, redaktör för Liberal Debatt och ledarskribent på Dalarnas Tidningar (MittMedia) gabriel.ehrling@liberaldebatt.se

Publicerat i Okategoriserade