Daniels praktik på Ohlininstitutet

Kan du berätta lite om dig själv?daniel bild

Mitt namn är Daniel Källqvist och jag studerar ett kandidatprogram i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. Under denna termin, min femte på programmet, är jag ute och gör praktik. Jag har ett stort intresse av samhällsfrågor och en vilja att hela tiden debattera ämnen som är aktuella. Mitt mål med praktiken är att lära mig så mycket som möjligt och verkligen känna att jag utvecklas. Ohlininstitutet har levt upp till alla förväntningar och ser alltid till att jag trivs på arbetsplatsen.

Hur kommer det säg att du gjorde din praktik på Ohlininstitutet?

Jag var på utlandstermin i Italien och letade praktikplats i Sverige via hemsidan praktikplats.org och såg då att Ohlininstitutet hade lagt ut en annons. Ärligt talat visste jag inte vad en tankesmedja var, utan det som lockade mig att söka tjänsten var arbetsbeskrivningen. Det gällde att vara intresserad av samhällsfrågor, liberalt sinnad och kunna ta eget ansvar. Dessa krav kombinerat med varandra gjorde att jag sökte, och i efterhand är jag väldigt glad att jag gjorde det eftersom min tid här har varit intressant och lärorik.

Vad får du göra på praktiken?

Det roligaste med att praktisera på Ohlininstitutet är att arbetsuppgifterna skiljer sig från dag till dag, och du får alltid vara delaktig och ta ansvar i alla stiftelsens projekt. För mig är det viktigt att kunna bidra med min kompetens och Ohlininstitutet ger mig verkligen den möjligheten samtidigt som jag hela tiden drar åt mig ny kunskap. Tillsammans med min handledare har jag anordnat seminarium och konferenser där journalister, politiker och akademiker deltagit. Det är inte bara arbetet som gör praktiken intressant utan även möjligheten att träffa intressanta och framstående människor.

Skulle du rekommendera andra att söka praktik här?

Absolut! Om du är intresserad av samhällsfrågor och stödjer de liberala värderingar stiftelsen står för är detta en perfekt praktikplats för dig. Arbetsuppgifterna är omväxlande och du får chans att jobba med frågor rörande politik och samhälle. En nyttig erfarenhet inför ett framtida arbetsliv!

Daniels praktik på Ohlininstitutet

daniel-bildKan du berätta lite om dig själv?

Mitt namn är Daniel Källqvist och jag studerar ett kandidatprogram i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. Under denna termin, min femte på programmet, är jag ute och gör praktik. Jag har ett stort intresse av samhällsfrågor och en vilja att hela tiden debattera ämnen som är aktuella. Mitt mål med praktiken är att lära mig så mycket som möjligt och verkligen känna att jag utvecklas. Ohlininstitutet har levt upp till alla förväntningar och ser alltid till att jag trivs på arbetsplatsen.

Hur kommer det säg att du gjorde din praktik på Ohlininstitutet?

Jag var på utlandstermin i Italien och letade praktikplats i Sverige via hemsidan praktikplats.org och såg då att Ohlininstitutet hade lagt ut en annons. Ärligt talat visste jag inte vad en tankesmedja var, utan det som lockade mig att söka tjänsten var arbetsbeskrivningen. Det gällde att vara intresserad av samhällsfrågor, liberalt sinnad och kunna ta eget ansvar. Dessa krav kombinerat med varandra gjorde att jag sökte, och i efterhand är jag väldigt glad att jag gjorde det eftersom min tid här har varit intressant och lärorik.

Vad får du göra på praktiken?

Det roligaste med att praktisera på Ohlininstitutet är att arbetsuppgifterna skiljer sig från dag till dag, och du får alltid vara delaktig och ta ansvar i alla stiftelsens projekt. För mig är det viktigt att kunna bidra med min kompetens och Ohlininstitutet ger mig verkligen den möjligheten samtidigt som jag hela tiden drar åt mig ny kunskap. Tillsammans med min handledare har jag anordnat seminarium och konferenser där journalister, politiker och akademiker deltagit. Det är inte bara arbetet som gör praktiken intressant utan även möjligheten att träffa intressanta och framstående människor.

Skulle du rekommendera andra att söka praktik här?

Absolut! Om du är intresserad av samhällsfrågor och stödjer de liberala värderingar stiftelsen står för är detta en perfekt praktikplats för dig. Arbetsuppgifterna är omväxlande och du får chans att jobba med frågor rörande politik och samhälle. En nyttig erfarenhet inför ett framtida arbetsliv!

Publicerat i Okategoriserade