Nerbrand: Kippavandring för allas lika värde

Sofia Nerbrand

I anslutning till morgondagens final i Eurovisionsslagerfestivalen i Malmö genomförs en ny kippavandring till stöd för Malmös judiska befolkning. Tillsammans med Willy Silberstein, ordförande i Svenska Kommittén mot antisemitism, skriver Ohlininstitutets ordförande Sofia Nerbrand i Sydsvenskans kulturdel.

Vi måste skapa och värna ett anständigt samhälle, och attrahera fler att komma till Malmö och Sverige. Malmös unga befolkning, med olika språk och perspektiv, utgör en ovärderlig rikedom. Den judiska befolkningen i staden har länge varit en naturlig del av stadsbilden, och kippan syns i många andra kosmopolitiska städer. Kippan ska vara synlig även i Malmö, utan att den som bär den ska riskera spott och spe.

Läs artikeln här.

Kippavandringen omnämns även i Dalarnas Tidningar. Se även Sydsvenskans rapportering i webb-TV.