En ny giv för Gävle

Gävle har drabbats hårt av krisen. När Ericsson, som var en av de viktigaste arbetsgivarna, lade ner fabriken lades sten på bördan. Arbetslösheten är bland de högsta i landet, samtidigt som utbildningsnivån är låg och många flyttar. Hur kan vi vända utvecklingen och skapa förutsättningar för framtidens företag? Är politikernas strategier tillräckliga eller behöver mer – eller något helt annat – göras? Hur kan högskolan bidra? Vad behöver företagen? Ohlininstituet och Fores bjuder tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan in till en diskussion om Gävles framtid.

Talare: Svante Brunåker, prorektor på Högskolan i Gävle, Per Carlsson, vd och vice koncernshef på ESRI S-Group, Peder Malmöf, grundare av Gefle Testteknik, Lars Eldh, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Gästrikland, Helene Åkerlind, regionchef för Ung Företagsamhet i Gävle, Anders W Jonsson, riksdagskandidat för Centerpartiet, Hans Backman, riksdagsledamot för Folkpartiet, Lennart Sjögren, partisekreterare och tidigare oppositionsråd i Gävle, Kristdemokraterna, Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet samt Jörgen Blomqvist, riksdagskandidat för Socialdemokraterna.

Moderator: Sofia Nerbrand, ordförande i Ohlininstitutet

Välkommen!

Tid: 15.00-17.00 den 2 september

Plats: Musikhuset/Sjömanskyrkan, Stora Esplanadgatan 1 i Gävle

Se mötet på din dator här – live eller i efterhand

Läs skriften