Nominera till årets nätdebattör

Ny teknik innebär nya arenor för samhällsdebatt. Konsekvenserna av den nya tekniken beror på hur vi använder den. Vi kan använda den nya tekniken till att debattera snabbare och fräckare – eller till att debattera sakligt, med respekt och eftertanke. Ohlininstitutet vill bidra till att samhällsdebatten på nätet håller god nivå. Med god nivå menar vi en debatt som bygger på saklighet, eftertanke och respekt för oliktänkande.

Ohlininstitutets pris till årets nätdebattör delas ut årligen till en person (eller en sammanslutning av personer) som förtjänstfullt deltar i samhällsdebatten på internet och bidrar till att denna präglas av saklighet, eftertanke och respekt för oliktänkande. Vinnaren erhåller en prissumma på 10 000 kronor.

Vinnare utses av en jury bestående av följande personer:

Andreas Bergh, docent i nationalekonomi och ledamot av Ohlininstitutets styrelse

Katarina Barrling, docent i statsvetenskap

Ola Nordebo, politisk chefredaktör på Västerbottens-kuriren

Amanda Sokolnicki, ledarskribent på Dagens Nyheter

Nominera en eller flera personer som borde få priset genom att använda vårt kontaktformulär

2018-11-01T19:24:28+01:00 19 oktober, 2018|Nyheter|