Artiklar om Applebaum

Här finner ni några av de artiklar som analyserar Anne Applebaums föreläsning hos oss i förra veckan.

Ola Nordebo, Västerbottens-Kuriren
“Det som utspelar sig på båda sidor av Atlanten, är en kamp om vad som ska prägla och känneteckna vår tid. Vilken människosyn, vilket sätt att förhålla sig till fakta, till öppenhet, mångfald och minoriteter, till demokrati och välstånd, till internationellt samarbete och grundläggande ideal i politik och samhälle.”

Janerik Larsson, SvD
“Hitler lovade inte det tyska folket goda tider utan kamp, fara och död och hela nationen slöt upp bakom honom. Applebaum antydde att vi kanske åter är i en sådan fast av västerlandets historia att löftet om välstånd ter sig outhärdligt tråkigt och därför lockar revolutionärt tänkande.”

Lars Näslund, Borås Tidning
“När allt detta sker i en mediavärld och nyhetskultur där människor inte längre är oeniga i sina åsikter av vad som hände i går, utan oeniga om vad som faktiskt hände i går, skapas utrymme för politiker som Donald Trump eller Boris Johnson i London, resonerade Applebaum.”

Isobel Hadley-Kamptz, dt
“Med globalisering och digitalisering och prekarisering av arbetskraften kommer en osäkerhet som är fundamentalt annorlunda och värre än vad människor I allmänhet kände på säg 80-talet.”

Publicerat i Okategoriserade