Klassresan

bohman_therese_8

För ett par år sedan gav Ohlininstitutet och Studieförbundet Vuxenskolan ut antologin Bildningsresan på Bertil Ohlin Förlag, där ett dussin skribenter diskuterade sina personliga bildningsresor och hur en politik för bildning, inte bara utbildning, borde se ut.

Nu pågår arbetet med en uppföljare. Senare i höst kommer boken Klassresan på temat social rörlighet. Är det möjligt att påverka sin livssituation genom utbildning och hårt arbete? Vilken politik behövs för att skapa goda möjligheter för klassresor? Bland de medverkande finns Therese Bohman, Tobias Krantz,Ola Nordebo, Pontus Braunerhjelm, Jesper Roine och Rakel Chukri.

På bokmässan i Göteborg ges ett smakprov ur boken. I ett samtal med Ohlininstitutets generalsekreterare Karin Rebas berättar författaren och kulturskribenten Therese Bohman om sin egen klassresa och hur hon ser på de åsikter och attityder som skapar möjligheter till social rörlighet.

Tid: Fredagen den 26 september, klockan 14.00.

Plats: Studieförbundet Vuxenskolans monter på Bokmässan i Göteborg, Plats: C04:02.