Frihet, jämlikhet, broderskap

LibertéVälkommen till idédebatt i Malmö den 1 september!

”Liberalerna” och ”vänstern” möts i en debattduell kring politikens grundläggande värden och frågor – bortom valrörelsens procentsatser och taktikspel. Utgångspunkten är den franska revolutionens tre honnörsord: Frihet, jämlikhet, broderskap. Vad betyder de i dag? Vad borde de betyda?

De tolv inbjudna debattörerna bildar två lag, men försvarar och företräder inte de olika alternativen i valet. De representerar istället sig själva, sina perspektiv och värderingar. Det är därför detta kommer att bli valets mest intressanta och spännande samtal.

Vänstern: Daniel Suhonen, Ali Esbati, Liv Strömquist, Petter Larsson, Nina Björk.

Liberalerna: Dilsa Demirbag-Sten, Johan Norberg, Pernilla Ström Eklund, Per Svensson, Andreas Bergh och Karin Olsson.

Arrangörer är tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet och Sydsvenskan, i samarbete med Malmö Stadsteater som bidrar med smakprov från föreställningen ”Min vän fascisten”. Dessutom serveras ideologiska drinkar och inspirerande bokbord.

Det går att äta i samband med idédebatten på Moriskans Bistro, http://www.moriskapaviljongen.se/index.php/kok-bar. Att boka bord kan vara en god idé.

Kvällen är inspirerad av en debatt med samma rubrik som inför valrörelsen 2010 hölls på Orionteatern i Stockholm.

Moriska Paviljongen, Malmö Folkets Park.
Måndagen den 1 september kl 19-21.30 (dörrarna öppnas kl 18.30)

OBS. Begränsat antal platser, först till kvarn på plats gäller.