Wibbleföreläsningen med Andreas Bergh: Från DDR-Sverige till den kapitalistiska välfärdsstaten 2030

Välkommen till 2012 års Wibbleföreläsning med Andreas Bergh!

Under de senaste årtiondena har en rad reformer genomförts i Sverige. Jämfört med många länder i närområdet har Sverige klarat de senaste årens kriser bra – men det betyder inte att det saknas problem och utmaningar.

Hur och varför har Sverige reformerats – och vad har det fått för konsekvenser? Vilka förändringar kan vi vänta oss fram till 2030-talet – och hur kommer välfärdsstaten att se ut då? Är det möjligt att exportera den svenska modellen?

Andreas Bergh är lektor på ekonomihögskolan vid Lunds universitet och välfärdsforskare vid Institutet för näringslivsforskning i Stockholm. Han är författare till flera böcker, den senast utkomna är ”Varför går det bra för Sverige?” (2012). Han är även ledamot av Ohlininstitutets styrelse.

Tid: 19.00 den 30 maj

Från 18.00 serveras vin och en lättare buffé till självkostnadspris.

Plats: Lundquist & Lindquist konferens, Klarabergsviadukten 90.

Anmäl dig till kansliet@ohlininstitutet.se, senast den 22 maj. Ange då också om du är intresserad av att delta vid minglet.