Lönsam och ledande

Den 25-26 januari anordnade Ohlininstitutet en konferens på Norrlands Nation i Uppsala, under rubriken “Lönsam och ledande – liberal opinionsbildning i dags- och kvällspress”. Programmet innehöll följande punkter:

– Expressens opinionsbildande roll Expressens chefredaktör Thomas Mattsson

– På läsarnas sida – hur Norran med transparens och medskapande byggt en ny, framgångsrik identitet Norrans f d chefredaktör Anette Novak

– Opinionsbildning i nya kanaler – hur når man ut effektivt i dagens medielandskap? Sydsvenskans politiska redaktör Heidi Avellan, Correns publisher Charlotta Friborg, V-K:s politiska chefredaktör Ola Nordebo, UNT:s publisher Hanna Stjärne.

– Opinionsbildningen och lönsamheten Sydsvenskans VD Lars Dahmén, Mittmedias VD Thomas Peterssohn, Gota Medias VD Bennie Ohlsson.

– Politiken – en stark röst i den danska samhällsdebatten Politikens chefredaktör Bo Lidegaard

– Rekrytering och framtidsutsikter – var finns framtidens opinionsbildare? UNT:s politiska chefredaktör Håkan Holmberg, SvD:s politiska chefredaktör PJ Anders Linder, Liberala Nyhetsbyråns chef Ida Thulin, DN:s politiska redaktör Peter Wolodarski

–  Kultursidan som opinionsbildare GD:s kulturchef Gunilla Kindstrand, UNT:s t f kulturchef Maria Ripenberg, DT:s kulturchef Jens Runnberg, DN:s kulturchef Björn Wiman

– Ägarstiftelserna och det opinionsbildande uppdraget – Christer Nylander, stiftelsen Kristianstadspress; Ulf Laurén, Nya Stiftelsen Gefle Dagblad; Lena Marcusson, Axel Johanssons stiftelse; Johanna Elgenius, Stiftelsen Pressorganisation.

Vi är mycket glada över att så många tog sig tid att resa till Uppsala och delta i konferensen! På grund av tekniska problem finns än så länge endast Thomas Mattssons anförande på nätet – klicka här – men övriga tal och debatter kommer att läggas upp inom kort.