Tid för en ny svensk FN-politik

Välkommen på lunchseminarium om Sveriges FN-politik den 9 november.

FN:s kritiker har länge visat på bristerna i organisationen. Säkerhetsrådet lyckas sällan hindra krig och konflikter från att bryta ut. Arbetet med mänskliga rättigheter saboteras av diktaturer. Verksamheten lider av korruption och ineffektivitet. Ändå förblir FN-samarbetet en central del av den svenska utrikespolitiken.

Är Sveriges inställning till FN alltför naiv och idealistisk? Borde svenska politiker öka samarbetet med demokratier runt om i världen istället för att lita till FN-systemet? Eller är det tvärt om så att Sveriges behov av FN – och FN:s behov av svenskt engagemang – är större än någonsin?


Medverkande:

Fredrik Segerfeldt, liberal debattör, aktuell med boken ”FN – spruckna drömmar”

Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet

Moderator: Karin Rebas, generalsekreterare på Bertil Ohlininstitutet.

Tid: 12.00 – 13.00 den 9 november

Plats: Summit Hitechbuilding, Sveavägen 9, Stockholm

Från 11.30 serveras en lunchsmörgås till självkostnadspris. Vänligen ange vid anmälan om du vill ha en smörgås eller ej!

Anmälan: kansliet@ohlininstitutet.se senast den 4 november.