Föreläsning i Stockholm med Bill Browder

Bill Browder: Mitt krig mot Putin

– Den sanna historien om stora pengar, mord och en mans kamp för rättvisa

Amerikanen Bill Browder flyttade till Moskva snart efter Murens fall och blev en framgångsrik investerare. Men han fick också möta korruption och allehanda övergrepp. Han gjorde motstånd och hamnade i rättstvister med ryska staten. Hans advokat Sergej Magnitskij dog 37 år gammal i fängelse, men Browder gav sig inte. Tvärtom kämpar han för att ge Magnitskij upprättelse.

Bill Browder har skrivit boken ”Mitt krig mot Putin”, som är en verklighetsbaserad thriller om de skrämmande turerna i Moskva. Boken är dels en berättelse om rötan i den ryska staten, dels en slags av livförsäkring. ”Om jag blir dödad, så vet ni nu vem som gjorde det”, säger Browder.

Han har tvingats lämna Moskva och och slog sig ner i London där han lever under ett ständigt dödshot. Genom hårt lobbyingarbete har han fått både USA och Kanada att införa sanktioner mot skumma ryska makthavare. Ryssland har svarat med att förbjuda amerikaner att adoptera ryska barn.

Bill Browder kommer till van der Nootska Palatset i Stockholm den 21 november för att hålla årets Bertil Ohlinföreläsning. Föreläsningen börjar kl 17:30 och håller på till kl 19. Ohlininstitutet bjuder på mat och dryck från kl 17.00.

Varmt välkommen!

Anmäl dig vi denna länk, senast den 19 november.

En avanmälan görs till daniel.kllqvist@gmail.com senast 24 timmar innan föreläsningen, annars debiteras man 100 kr.

OBS Föreläsningssalen tar endast 135 personer, så det är först till kvarn som gäller!

2017-11-13T15:24:35+00:00 14 juli, 2017|Aktuellt, Nyheter|